Emri: Vila Stermasi Pazari i Ri
Viti i ndërtimit: Para 1944
Adresa: Pazari i Ri
Statusi: Pa status

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Shpëtim Stërmasi

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër: Jani Çipi

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Gjendja shumë e mirë, dera kryesore është bërë e re, dyert dhe dritaret nuk janë ndryshuar, dërrasat e të gjitha dhomave nuk janë ndryshuar përveçse dërrasat e sallonit. Muret në gjendje të mirë.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore: Gjendja shumë e mirë
Lindore: Gjendja shumë e mirë
Perendimore: Gjendja shumë e mirë

Çatia:

Në gjendje shumë të mirë, e re.

Muri rrethues

Në gjendje shumë të mirë, i lyer.

Oborri

Pusi ende funksional, pemët si ulliri, mandarina, nespula kanë qenë të trashëguara, së fundmi kanë mbjellë edhe lule.

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Po, janë bërë restaurime në vitet 1992-1993 dhe në vitin 2014

Rikonstruksionet:

Po

Shembje:

Jo

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Mbajnë pëllumba dhe kanarina, si traditë familjare. Nuk gëzon status mbrojtjeje. Kanë oxhak të vjetër, tavanet dhe dhomat janë prej dërrase, kanë bërë një pishinë e cila nuk ka qenë. Gjatë periudhës së komunizmit kanë jetuar disa ministra, është marrë nga pronari pas rënies së diktaturës dhe është nxjerrë në shitje, për t’u blerë më pas nga familja Stërmasi.

Informacione

Pazari i Ri, Tirana, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

Keni llogari?