Emri: Vila Qazim Mulleti
Viti i ndërtimit: Para 1944
Adresa: Pazari i Ri
Statusi: E banuar

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: shumë pronarë

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër: Qazim Mulleti
(trashëguar nga pasardhësit, Kati i parë lënë me qera për biznese, shtëpitë lart të shitura)

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Në gjendje shumë të mirë, rikonstruktuar gjatë rindërtimit të pazarit të ri në 2017. Dritare të reja, cati e re në gjendje shumë të mirë.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore:
Lindore:
Perendimore: 

Çatia:

Në gjendje shumë të mirë.

Muri rrethues

Nuk ka një mur rrethues. Lidhet direkt me rrugën dhe sheshin e pazarit

Oborri

pemet; llojet e gjelberimit te dallueshem (palma, pisha, peme frutore; lule, shkurre….

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Po, në vitin 2017 gjatë riorganizimit të pazarit të ri

Rikonstruksionet:

Po

Shembje:

Jo

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Vila i përket familjes së Qazim Mulletit bashkë me vëllain e tij. Kati i parë ka shërbyer gjithmonë për dyqane dhe shërbime tregtare. Dyqanet vazhdojnë akoma të qëndrojnë në pronësi të pasardhësve të Qazim Mulletit, sikurse rrëfejnë banorët, ndërsa shtëpiat që gjenden në katin e dytë dhe të tretë janë shitur ndaj qytetarëve të ndryshëm.

Informacione

Pazari i Ri, Tirana, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

Keni llogari?