Emri: Vila Obdari
Viti i ndërtimit: 1920
Adresa: Rruga e Kavajës, Tiranë
Statusi: Monument kulture, kategoria II
Gjendja aktuale: E pabanuar 

Me rrëmbesën e përditshme për të mbyllur punët në këmbimin e parave të ndodhur në katin e parë, apo në stresin e organizimit të një feste me tollumbaca në biznesin ngjitur, me siguri nuk i keni kushtuar rëndësi vilës dy katëshe në të cilën ndodhen këto dy biznese në rrugën e Kavajës.

Kati i dytë ka ende të verdhën e ëmbël karakteristike të objekteve të kohës, ngjyrë e cila dukshëm mban peshën e viteve dhe mungesës së mirëmbajtjes.

Kati i parë është tjetërsuar në ngjyrë të bardhë. Dizajni mural i gdhendur në qoshet e objektit, tipik i stilit italian, është fshirë dhe lyer me gëlqere në katin e parë, aty ku ndodhen edhe shërbimet apo bizneset me qira. Ndërsa në katin e dytë ato qëndrojnë të paprekura, aq sa koha t’i dëmtojë e japë vjetërsinë e moshës. Dy ballkone të vogla, në gjendje të amortizuar, rrethuar me kangjella të holla i qëndrojnë pararojë dy dyerve të gjata dhe të larta po aq sa ndërtesa, me material druri e kanape të mbyllura.

Çatmaja prej druri në një ngjyrë të errët me refleks të zi tregon se mbi të nuk është vënë dorë. Banorët e pyetur përreth godinës rrëfejnë se pronarët e kësaj vile janë motër e vëlla të cilët jetojnë në Amerikë. Ndërsa kati i dytë i godinës ka tre vite që nuk është i banuar nga askush.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Familja Obdari

Pronari para 1944 (i origjinës)
Emër: Pavlo Obdari

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Në gjendje të dëmtuar, muret e fasadës të rëna në disa vende, dyert dhe dritaret janë të vjetra, ruajtur prej periudhës së ndërtimit.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore: Në gjendje jo të mirë, fasada është e dëmtuar
Lindore: Në gjendje jo të mirë, fasada është e dëmtuar
Perendimore: Në gjendje jo të mirë, fasada është e dëmtuar

Çatia:

E dëmtuar

Muri rrethues

Nuk ka mur rrethues

Oborri

Nuk kemi qasje nga brenda

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Jo

Rikonstruksionet:

Jo

Shembje:

Jo

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Pronarët janë motër e vëlla por ndodhen në Amerikë. Ndërtuar gjatë periudhës së pushtimit italian, ajo përfaqëson arkitekturën e kohës. Është shpallur monument kulture. Personat e pyetur në bizneset poshtë vilës tregojnë se ajo godinë prej tre vitesh është e pabanuar.

Informacione

Rruga e Kavajës, Tiranë, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris

depo 25 bonus 25

scatter hitam

rujak bonanza

slot qris

spaceman

https://padangjaya-majenang.cilacapkab.go.id/vendor/

https://padangsari-majenang.cilacapkab.go.id/desa/

slot qris

slot qris

slot qris

https://purwasari-wanareja.cilacapkab.go.id/nxs/

https://kalikajar.desa.id/wp-includes/pulsa/

https://kaliori-purbalingga.desa.id/wp-includes/spaceman/

https://tangkisan.desa.id/wp-includes/zeus/

https://baruga.desa.id/wp-includes/js/bet-100/

https://youngtimerwarsaw.com/

https://patuca.co/

https://www.cerebrofeliz.org/wp-includes/blocks/depo25-bonus25/

https://casadesalud.cl/

https://vmcthailand.com/wp-includes/depo25-bonus25/