Emri: Vila Lezo
Viti i ndërtimit: Para 1944
Adresa: Rruga Mihal Duri, Tiranë
Statusi: Pa status
Gjendja aktuale: E shembur, ndërtuar pallat

E njohur ndryshe si “Piccadilly Tirana” vila në rrugën Mihal Duri ishte një oaz lulesh dhe pemësh që mirëprisnin qytetarët për të konsumuar një kafe larg nga zhurma metropolitane.

Nën mbizotërimin e ngjyrës së kuqe me dy kabinat telefonike të stilit anglez të vendosura në hyrje dhe me drurin në ngjyrë të kuqërremtë, ndërthurej këndshëm me gjelbërimin e krijuar nga lulet zvarritëse dhe pemët e larta. Ambient ky i krijuar nga bashkimet e korridoreve të jashtme të dy vilave private.

E me gjithë larmishmërinë e ngjyrave brenda dhe jashtë, kjo godinë tashmë i ka lënë vendin ndërtimit të një pallati shumëkatësh.

Për ta parë se si ka qenë, një orientim i mirë mund të jetë faqja zyrtare e Bashkisë Tiranë, e cila pavarësisht se ka dhënë miratimin për shembje, vazhdon ta mbajë në listën e atraksioneve turistike në Tiranë.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Vanko Lezo

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër: E njëjta familje.

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Vila është prishur, është ndërtuar pallat në vend të saj

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore: Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj
Lindore: Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj
Perendimore: Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj

Çatia:

Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj

Muri rrethues

Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj

Oborri

Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj

Ndërhyrje të jashtligjshme

Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj

Restaurimet:

Rikonstruksionet:

Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj

Shembje:

Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj

Inspektimet nga organet e shtetit:

Vila është shembur, është ndërtuar pallat në vend të saj

Shënime:

Pronari i kësaj godine u internua gjatë periudhës së komunizmit dhe vila në formë ovale u konfiskua nga shteti. Pas rrëzimit të diktaturës dhe vendosjes së sistemit pluralist, kjo hapësirë shërbeu si bar-kafe.

Informacione

Rruga Mihal Duri 19, Tirana, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris

depo 25 bonus 25

scatter hitam

rujak bonanza

slot qris

spaceman

https://padangjaya-majenang.cilacapkab.go.id/vendor/

https://padangsari-majenang.cilacapkab.go.id/desa/

slot qris

slot qris

slot qris

https://purwasari-wanareja.cilacapkab.go.id/nxs/

https://kalikajar.desa.id/wp-includes/pulsa/

https://kaliori-purbalingga.desa.id/wp-includes/spaceman/

https://tangkisan.desa.id/wp-includes/zeus/

https://baruga.desa.id/wp-includes/js/bet-100/

https://youngtimerwarsaw.com/

https://patuca.co/

https://www.cerebrofeliz.org/wp-includes/blocks/depo25-bonus25/

https://casadesalud.cl/

https://vmcthailand.com/wp-includes/depo25-bonus25/