Emri: Vila Kasmi
Viti I ndërtimit: 1941
Adresa: Rr. Xhorxh W. Bush, Tiranë
Statusi: Monument Kulture Kategoria II
Gjendja aktuale: Ambient për Zyra/Biznese

E pozicionuar në rrugë kryesore, godina e ndërtuar në vitin 1941 sot shërben si hapësirë për biznese në katin e parë dhe zyra në katet e tjera. Gjatë periudhës së komunizmit ndërtesa është përdorur për të strehuar partizanët. Në dekadat në vijim, saktësisht në vitet 1960 e më tej, godina shërbeu si mjedis zyrash, funksion i “rimarrë” pas rrëzimit të diktaturës. Në demokraci, kjo ndërtesë është e veshur me pllaka të kuqe, tashmë vende-vende të rëna.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Talip ,Selman Kasmi (Familja Kasmi)

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër:

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Kati i parë shërben për biznese, katet e tjera janë zyra. Ballkonet janë me fasadë të rënë në disa vende. Fasada e mbëhtjellë me pllaka të kuqe, vënde-vënde të rëna.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore: Kryesisht në gjendje të mirë
Lindore: Kryesisht në gjendje të mirë
Perendimore: Kryesisht në gjendje të mirë

Çatia:

Nuk dallohet me sy të lirë

Muri rrethues

Nuk ka mur rrethues, direkt lidhja me rrugën,

Oborri

pemet; llojet e gjelberimit te dallueshem: Nuk ka

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Po

Rikonstruksionet:

Po

Inspektimet nga organet e shtetit:

Nuk e di

Shënime:

Në kohën e Enverit ka qenë shtëpi pr partizantë, më pas u bënë zyra, pastaj u bënë dyqane ambasadash (1960). Pllakat e kuqe janë vendosur në demokraci

Informacione

Rruga George W. Bush, Tirana, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris

depo 25 bonus 25

scatter hitam

rujak bonanza

slot qris

spaceman

https://padangjaya-majenang.cilacapkab.go.id/vendor/

https://padangsari-majenang.cilacapkab.go.id/desa/

slot qris

slot qris

slot qris

https://purwasari-wanareja.cilacapkab.go.id/nxs/

https://kalikajar.desa.id/wp-includes/pulsa/

https://kaliori-purbalingga.desa.id/wp-includes/spaceman/

https://tangkisan.desa.id/wp-includes/zeus/

https://baruga.desa.id/wp-includes/js/bet-100/

https://youngtimerwarsaw.com/

https://patuca.co/

https://www.cerebrofeliz.org/wp-includes/blocks/depo25-bonus25/

https://casadesalud.cl/

https://vmcthailand.com/wp-includes/depo25-bonus25/