Emri: Vila II-213
Viti i ndërtimit: 1944
Adresa: Qemal Stafa, Tiranë
Gjendja aktuale: E banuar

Godina në pronësi të familjes Stërmasi është shembulli më i mirë si godinat historike mund t’i “shpëtojnë” degradimit, duke u rikontruktuar, për t’ju ridhënë më pas qytetit të Tiranës. Vila e veshur me pllaka të kuqe është ndërtuar para vitit 1945 dhe sot shërben pjesërisht si hotel, e pjesërisht si hapësirë për biznese, në katet e para.
Teksa qëndron përballë, mund të vëresh se rikonstruksionet e bëra nuk kanë tjetërsuar në themel strukturën e vilës, ndërkohë që dyert dhe dritaret janë ndryshuar.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Familja Stërmasi

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër: Familja Stërmasi

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Gjendje shumë e mirë. Dritare dhe dyer të reja.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore: Në gjendje shumë të mirë
Lindore: Në gjendje shumë të mirë
Perendimore: Në gjendje shumë të mirë

Çatia:

Në gjendje shumë të mirë

Muri rrethues

Mur rrethues në pjesën e pasme të godinës, në gjendje shumë të mirë.

Oborri

pemet; llojet e gjelberimit te dallueshem: Nuk ka pemë, përveç luleve

Ndërhyrje të jashtligjshme

Po , Shtese kati

Restaurimet:

Po, deri para se të shpallej monument kulture

Rikonstruksionet:

Po

Shembje:

Jo

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Godina shërben si hotel në katin e dytë dhe të tretë. Në katin e parë ka shërbime tregtare.
Nuk ka status të mbrojtur sipas personit të intervistuar, por është kategoria e II-të.
Janë kryer rikonstruksione ndër vite, 20 vjet është marrë me qira dhe ka një kontratë 10-vjeçare.

Informacione

Rruga Qemal Stafa 33, Tiranë, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris

depo 25 bonus 25

scatter hitam

rujak bonanza

slot qris

spaceman

https://padangjaya-majenang.cilacapkab.go.id/vendor/

https://padangsari-majenang.cilacapkab.go.id/desa/

slot qris

slot qris

slot qris

https://purwasari-wanareja.cilacapkab.go.id/nxs/

https://kalikajar.desa.id/wp-includes/pulsa/

https://kaliori-purbalingga.desa.id/wp-includes/spaceman/

https://tangkisan.desa.id/wp-includes/zeus/

https://baruga.desa.id/wp-includes/js/bet-100/

https://youngtimerwarsaw.com/

https://patuca.co/

https://www.cerebrofeliz.org/wp-includes/blocks/depo25-bonus25/

https://casadesalud.cl/

https://vmcthailand.com/wp-includes/depo25-bonus25/