Emri:   Vila II – 199

Viti i ndërtimit: 1929

Adresa: Rr. Vllazën Huta 

Statusi: Monument Kulture Kategoria II

Gjendja aktuale: E banuar

Në një mori kryqëzimesh të vogla që lidhin një sërë ndërtesash të vjetra deri në dy kate, ndodhet një vilë e cila bie në sy nga një karakteristikë mjaft e veçantë. Megjithëse është e njëjta ndërtesë, gjysma e saj “nusëron” kryelartë për shkak të mirëmbajtjes dhe rikonstruksionit ndër vite, ndërsa gjysma tjetër ndodhet në gjendje të rrënuar, me çati të rënë dhe të pa riparuar prej 60 vitesh, si edhe mure te zhveshura.

Vila dikur i përkiste familjes Jasa, e cila edhe sot zotëron gjysmën e lënë në harresë, ndërsa në vitin 1998 gjysma tjetër është blerë nga familja Tafaj që e ka mirëmbajtur deri më sot.

Edhe pse objekti ka marrë statusin “Monument Kulture i Kategorisë së Dytë” në vitin 2015 asnjë ndërhyrje nuk është bërë për ta mirëmbajtur.

Pjesëtarët e familjes Tafaj tregojnë se se mungesa e investimeve dhe vëmendjes në gjysmën tjetër të vilës ka shkaktuar vështirësi për ta, veçanërisht  në periudhën e dimrit kur shirat e rrëmbyer dhe era hyjnë nga çatia, duke sjellë nevojën për “arrnime” të vazhdueshme në pjesën që kanë në pronësi.

Në vitin 2015 kjo vilë ka fituar statusin e mbrojtjes “Monument Kulture e kategorisë së dytë’.

Vila dy katëshe gjendet buzë të rrugës dhe nuk ka mur rrethues. Si e tillë i mungon edhe gjelbërimi apo detajet karakteristike të oborrit.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual

Emër: Agron Tafaj 

Pronari para 1944 (i origjinës)

Emër: Familja Riza Jasa

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Godina ndahet në dy pjesë. Pjesa ku banojnë familja Tafaj është është e rikonstruktuar dhe në gjendje shumë të mirë. Fasada në gjendje shumë të mirë, dyer dhe dritarenë gjendje të mirë.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore:

Lindore:  

Përendimore :

Çatia:

Në gjendje të mirë 

Muri rrethues

Nuk ka

Oborri

pemet; llojet e gjelberimit te dallueshem: Nuk ka 

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo, shtese anesore

Ndërtimi

Restaurimet:

Po, gjysma e godinës në vitin 1998 

Rikonstruksionet:

Po, në vitin 1998

Shembje:

Ka pasur shembje te gjysma e godinës, e cila nuk i përket familejs Tafaj 

Inspektimet nga organet e shtetit:

Po

Shënime:

Është monument i kategorisë së dytë, shpallur në vitin 2015. Është blerë në vititn 1998 nga familja Tafaj gjysma e vilës. 

Gjysma tjetër e godinës ka cati të pa riparuar prej 60 vitesh dhe nuk është e rikonstruktuar. 

 

Gjysma e godins që nuk është e mirëmbajur ndikon negativisht te gjysma e godiëns që është në emër të familjes Tafaj, pasi është e rrënuar dhe hyn shiu nga catia. 

Shënime:

Në një mori kryqëzimesh të vogla që lidhin një sërë ndërtesash të vjetra deri në dy kate, ndodhet një vilë e cila bie në sy nga një karakteristikë mjaft e veçantë. Megjithëse është e njëjta ndërtesë, gjysma e saj “nusëron” kryelartë për shkak të mirëmbajtjes dhe rikonstruksionit ndër vite, ndërsa gjysma tjetër ndodhet në gjendje të rrënuar, me çati të rënë dhe të pa riparuar prej 60 vitesh, si edhe mure te zhveshura.

Vila dikur i përkiste familjes Jasa, e cila edhe sot zotëron gjysmën e lënë në harresë, ndërsa në vitin 1998 gjysma tjetër është blerë nga familja Tafaj që e ka mirëmbajtur deri më sot. 

Edhe pse objekti ka marrë statusin “Monument Kulture i Kategorisë së Dytë” në vitin 2015 asnjë ndërhyrje nuk është bërë për ta mirëmbajtur.

Pjesëtarët e familjes Tafaj tregojnë se se mungesa e investimeve dhe vëmendjes në gjysmën tjetër të vilës ka shkaktuar vështirësi për ta, veçanërisht  në periudhën e dimrit kur shirat e rrëmbyer dhe era hyjnë nga çatia, duke sjellë nevojën për “arrnime” të vazhdueshme në pjesën që kanë në pronësi.  

Në vitin 2015 kjo vilë ka fituar statusin e mbrojtjes “Monument Kulture e kategorisë së dytë’. 

Vila dy katëshe gjendet buzë të rrugës dhe nuk ka mur rrethues. Si e tillë i mungon edhe gjelbërimi apo detajet karakteristike të oborrit. 

Informacione

Rruga Vllazën Huta, Tiranë, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris

depo 25 bonus 25

scatter hitam

rujak bonanza

slot qris

spaceman

https://padangjaya-majenang.cilacapkab.go.id/vendor/

https://padangsari-majenang.cilacapkab.go.id/desa/

slot qris

slot qris

slot qris

https://purwasari-wanareja.cilacapkab.go.id/nxs/

https://kalikajar.desa.id/wp-includes/pulsa/

https://kaliori-purbalingga.desa.id/wp-includes/spaceman/

https://tangkisan.desa.id/wp-includes/zeus/

https://baruga.desa.id/wp-includes/js/bet-100/

https://youngtimerwarsaw.com/

https://patuca.co/

https://www.cerebrofeliz.org/wp-includes/blocks/depo25-bonus25/

https://casadesalud.cl/

https://vmcthailand.com/wp-includes/depo25-bonus25/