Emri: Vila II-195
Viti i ndërtimit: Para 1944
Adresa: Rruga Hoxha Tahsim Nr:8
Statusi: Pa status

Vila numër 8 është një godinë dykatëshe, e stilit italian, e vendosur në rrugën “Hoxha Tahsim”.
Në pamje të parë konstatohet gjendja e degraduar e godinës, e cila momentalisht banohet nga një çift të moshuarish në katin e parë, të cilët janë edhe trashëgimtarët.
Ambientet e katit të dytë shfrytëzohen si magazinë të mallrave dhe veshjeve të ndryshme. Banesa është në pronësi të familjes Mata.
Është ndërtuar në vitin 1924, vila nuk ka pësuar ndryshime strukturore përgjatë rreth një shekulli ekzistence, duke ruajtur kështu formën origjinale të saj. Fasada e jashtme ka dëmtime, suvaja ka rënë duke i dhënë nuanca gri të verdhës karakteristike që është përdorur për lyerjen.. Edhe së brendshmi, tavanet dhe shkallët janë drejt rrënimit, ndërsa dritaret në katin e dytë janë të thyera.
Banorët tregojnë se oborri ka pasur dikur pemë si mana, arra, carac, si edhe një pus funksional që tani i është mbyllur.
Edhe kjo shtëpi, gjatë komunizmit, është përdorur për strehimin e familjeve të tjera, në forma të përkohshme, të cilat pas rënies së regjimit janë larguar dhe banesa është rimarrë nga pronarët.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Familja Matja

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër: Familja Matja

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Në gjendjë të dëmtuar, fasada me suva të rënë, dritaret dhe dyert e
vjetra, catia e dëmtuar, catmaja e dëmtuar.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore: Në gjendje të dëmtuar/e rrënuar
Lindore: Në gjendje të dëmtuar/e rrënuar
Perendimore: Në gjendje të dëmtuar/e rrënuar

Çatia:

E dëmtuar / e shkatërruar

Muri rrethues

Në gjendje të mirë/Porta e hyrjes në banesë e kyçur

Oborri

Ka pasur mana, carac, ndërsa sot nuk ka vetëm një palmë të mbjellë së fundmi.

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Jo

Rikonstruksionet:

Jo

Shembje:

Po

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Shtëpia nuk ka ndryshuar që nga koha e ndërtimit. Gjatë periudhës së komunizmit janë strehuar banorë të tjerë.

Informacione

Rruga Hoxha Tahsim 8, Tirana, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

Keni llogari?