Emri: Vila Harxhi
Viti I ndërtimit: Para 1944
Adresa: Rruga Mihal Duri
Statusi: Monument kulture, kategoria II
Gjendja aktuale: E pa banuar 

Dritaret e gjera dhe të larta si dhe dera në hyrje që ruan të njëjtën latësi me dritaret janë gjërat e para që të bien në sy në godinën dy katëshe, përgjatë rrugës Mihal Duri.
Në pjesën e poshtme të godinës dallohen dy dritare të tjera të vogla të mbështjella me një rrjetë me material hekuri që kompozojnë figura gjeometrike. të cilat ajrosin bodrumin e vilës.
Godina gëzon një gjendje të mirë, dhe aktualisht është në rikonstruksion e sipër. Në momentin që ne e vizituam po kryheshin punime për kthimin e katit të parë në restorant.
Banorët e pyetur rrëfejnë se në kohën e komunizmit kjo vilë ka funksionuar si gjendje civile e lagjes 5. Më pas, në vitet 1990 u rimor sërish nga pronarët. Kjo vilë në memorien e banorëve njihet edhe si shtëpia ku është luajtur filmi shqiptar “Njerëz dhe Fate”.
Pas vilës janë të dukshme skelat e një pallati të ri që po ndërtohet afër, duke krijuar hijen të rëndë pas çdo kati që ngrihet.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Doktor Harxhi

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër: Familja Harxhi

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Fasada në gjendje shumë të mirë, dritaret dhe dyert nëgjendje të mirë.
Dera hyrëse e re.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore:
Lindore:
Perendimore: 

Çatia:

Në gjendje shumë të mirë

Muri rrethues

Nga ana e rrugës kryesore nuk ka mur rrethues, vetëm nga pjesa pas ku ka qenë lokali ka një mur rrethues te vogël në gjendje të mirë.

Oborri

pemet; llojet e gjelberimit te dallueshem: Ullinj, hurmë, shegë , mandarina.

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Po

Rikonstruksionet:

Po

Shembje:

Jo

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Ka qenë gjendje civile e lagjes 5 në kohën e komunizmit
Në vitet ’90 u mor sërish nga pronjarët. (Në 90 ka qenë Infosofti, luajtur filmi
“Njerëz dhe Fate”
Është në gjendje rindërtimi, prandaj hyrja brenda nuk ishte e mundur.

Informacione

Rruga Mihal Duri 5, Tirana, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris

depo 25 bonus 25

scatter hitam

rujak bonanza

slot qris

spaceman

https://padangjaya-majenang.cilacapkab.go.id/vendor/

https://padangsari-majenang.cilacapkab.go.id/desa/

slot qris

slot qris

slot qris

https://purwasari-wanareja.cilacapkab.go.id/nxs/

https://kalikajar.desa.id/wp-includes/pulsa/

https://kaliori-purbalingga.desa.id/wp-includes/spaceman/

https://tangkisan.desa.id/wp-includes/zeus/

https://baruga.desa.id/wp-includes/js/bet-100/

https://youngtimerwarsaw.com/

https://patuca.co/

https://www.cerebrofeliz.org/wp-includes/blocks/depo25-bonus25/

https://casadesalud.cl/

https://vmcthailand.com/wp-includes/depo25-bonus25/