Emri: Vila 29 Rruga Xhorxh Martini
Viti I ndërtimit: 1926-1928
Adresa: Rruga “Xhorxhi Martini”
Statusi: Objekt i shpallur në mbrojtje paraprake
Gjendja aktuale: E banuar

Zeni Jaupi jeton në një vilë dykatëshe, pozicionuar në një nga rrugicat e Tiranës. Ndërtuar përgjatë viteve 1926-1928, kjo vile ka pasur disa funksione. Gjatë viteve 1939 ajo ka shërbyer si bibliotekë. Më pas, kjo godinë është kthyer në centralin telefonik të Tiranës – i cili u përfshi nga zjarret në 13 gusht të vitin 1942. Oborri i dikurshëm ka qenë i mbushur me pemë frutore si kumbulla, qershia, caraci, dhe hardhitë e rrushit. Pusi karakteristik i vilave italiane tashmë është i mbyllur.
Kjo godinë ka pësuar restaurime të vazhdueshme, e kësisoj ka humbur disa nga elementet e vjetra si dyer, dritaret, dyshemenë dhe tavanin prej druri.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Zeni Jaupi

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër: Servet Jaupi

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Fasadë në gjendje të mirë, e rikonstruktuar, dritare dhe dyer te reja. Vetem kati i dytë shikohet përtej rrugës, pasi ka mur rrethues dhe portë të madhe.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore:
Lindore:
Perendimore:

Çatia:

Në gjendje të mirë

Muri rrethues

Shtëpia me mur rrethues në gjendje të mirë, në disa vende i plasaritur

Oborri

pemet; llojet e gjelberimit te dallueshem: oborr i vogël. Më herët kla pasur lule shege, kumbulla, qershi, rrush, carac. Tani nuk i ka më këto pemë, vetëm lule. Ka një pus të mbyllur.

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Po

Rikonstruksionet:

Po

Inspektimet nga organet e shtetit:

Po ka pasur

Shënime:

Më vitin 1939 ka shërbyer si bibliotekë italiane. Më pas ka shërbyer si central telefonik i Tiranës.
Më 13 gusht të 1942 është djegur centrali telefonik i Tiranës. Gjatë viteve 1963-1975 ka pasur ndryshime të bëra nga vetë shteti Ka pasur status, tani nuk është në dijeni nëse e gëzon këtë status.

Informacione

Rruga Xhorxhi Martini, Tiranë, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris

depo 25 bonus 25

scatter hitam

rujak bonanza

slot qris

spaceman

https://padangjaya-majenang.cilacapkab.go.id/vendor/

https://padangsari-majenang.cilacapkab.go.id/desa/

slot qris

slot qris

slot qris

https://purwasari-wanareja.cilacapkab.go.id/nxs/

https://kalikajar.desa.id/wp-includes/pulsa/

https://kaliori-purbalingga.desa.id/wp-includes/spaceman/

https://tangkisan.desa.id/wp-includes/zeus/

https://baruga.desa.id/wp-includes/js/bet-100/

https://youngtimerwarsaw.com/

https://patuca.co/

https://www.cerebrofeliz.org/wp-includes/blocks/depo25-bonus25/

https://casadesalud.cl/

https://vmcthailand.com/wp-includes/depo25-bonus25/