Emri: VIla 123 Rruga e Dibrës

Viti i ndërtimit: 1944
Adresa: Rruga e Dibrës, Tiranë

Statusi: (Shpallur përkohësisht në mbrojtje paraprake)

Gjendja aktuale:  Kati I – Ambiente biznesi; Kati II – I braktisur

Kjo godinë me mur qerpiçi, e ndërtuar në vitin 1944 është një mes shumë objekteve të vjetra që gjenden në rrugën e Dibrës. Vila dy katëshe dallon nga fasada shumëngjyrëshe, arnuar në ngjyra të ndryshme sipas preferencave të bizneseve që zhvillojnë aktivitetin në katin e parë.

Një ndër pronarët e bizneseve tregon se pronësia e objektit është e ndarë mes shumë bashkëpronarëve. Sipas informacioneve të mbledhura nga bizneset dhe banorët e zonës, kati i dytë ka rreth 12 vite i pabanuar.

Godina daton që para 1944 dhe që në fillesa katet e para kanë shërbyer si kankileri, mapo dhe kjo rrugë është cilësuar si rrugë tregtare.

Nga pjesa e pasme e vilës ka edhe oborr, i cili nuk është i aksesueshëm; një pjesë e godinës është e mbuluar nga çatia, e cila është pothuajse tërësisht e dëmtuar. Dëmtime ka edhe fasada e jashtme, ku konstatohet suvaja e rënë.

Një nga personat që zotëron një pjesë të godinës ku ushtron aktivitet biznesi, na tregon se është në pritje për oferta nga ndërtuesit për ta kthyer objektin në pallat; pasi sipas tij përfitimet do ishin më të larta.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Nuk dha informacion

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër: Nuk dha informacion (janë shumë pronarë)

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Në gjendje të degraduar 

Kati i parë funksionon për biznese dhe shërbime, ndërsa kati i dytë ëhtë i pabanuar.

Fasada e dëmtuar me suva të rënë.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore:
Lindore:
Perendimore: 

Çatia:

E dëmtuar tërësisht/ e shkaterruar

Muri rrethues

Nuk ka 

Oborri

pemet; llojet e gjelberimit te dallueshem: Ka oborr të vogël pas, nuk ka pemë, pa pasur një pus, por tani nuk është më. 

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Jo, janë kryer vetëm te bzineset në kat të parë

Rikonstruksionet:

Jo të të gjithë godinës, vetëm te bizneset poshtë

Shembje:

Po

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Para vitit 1990 janë lënë me qera si dyqane. Ehe më herët ka në funksionuar si iznese, dyqane të vogla . Kati i dytë ka qenë i banuar. Është braktisur para 12 vitesh dhe nuk është vënë dorë që kur është ndërtuar.

Informacione

Rruga e Dibrës 123, Tirana, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris

depo 25 bonus 25

scatter hitam

rujak bonanza

slot qris

spaceman

https://padangjaya-majenang.cilacapkab.go.id/vendor/

https://padangsari-majenang.cilacapkab.go.id/desa/

slot qris

slot qris

slot qris

https://purwasari-wanareja.cilacapkab.go.id/nxs/

https://kalikajar.desa.id/wp-includes/pulsa/

https://kaliori-purbalingga.desa.id/wp-includes/spaceman/

https://tangkisan.desa.id/wp-includes/zeus/

https://baruga.desa.id/wp-includes/js/bet-100/

https://youngtimerwarsaw.com/

https://patuca.co/

https://www.cerebrofeliz.org/wp-includes/blocks/depo25-bonus25/

https://casadesalud.cl/

https://vmcthailand.com/wp-includes/depo25-bonus25/