Emri: Vila Farka 
Viti i ndërtimit: Para 1944
Adresa: Rruga e Kont Uranit, Tiranë
Statusi: Monument kulture, kategoria II
Gjendja aktuale: E pabanuar

Përballë hyrjes së barit “Hemingway” në rrugën Kont Urani, është e vendosur një vilë dy katëshe, ku pjesa e katit të parë nuk është e dukshme, për shkak se është e rrethuar nga hapësirat e bizneseve.

Fasada e katit të dytë është karakteristike e vilave para 1944, por mungesa e mirëmbajtjes bie në sy nga muret e zhveshura nga suvaja, tullat e qerpicit, dritaret e larta jeshile të zhveshura, e çatia e dëmtuar.

Kati i dytë është i braktisur prej shumë vitesh, pasi familja Farka, e cila ka në pronësi vilën, është zhvendosur në Kanada. Funksionale janë vetëm bizneset, të cilat janë ndërtuar si shtesë, pas komunizmit. Nga informacioni i dhënë nga fqinjët përreth, fillimisht këto biznese kanë shërbyer si bare e më pas si zyra noterie. Pronarët kanë qënë gjithomë e njëjta familje, e cila e ka trashëguar pronën, e cila asnjëherë nuk ka qënë e konfiskuar nga shteti.

Është e padallueshme nëse ka pjesë oborri dhe bimësi, edhe nga pjesa e përparme e vilës, është e ndërtuar një tjetër shtesë, e mbivendosur tek bizneset dhe ngjitur me objektin përkrah, duke e kufizuar pamjen e plotë të godinës.

Përgjatë viteve vila nuk ka pasur ndryshime në fasadë dhe në brendësi si edhe disa shtesa.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Skënder dhe Haxhi Farka

Pronari para 1944 (i origjinës)
Emër: E njëjta familje

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Fasada e jashtme është e dëmtuar, me mur të rënë, çatmaja e dëmtuar, dritare te dëmtuara dhe xhama të thyer.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore: E dëmtuar, fasadë e rënë
Lindore: E dëmtuar, fasadë e rënë
Perendimore: E dëmtuar, fasadë e rënë

Çatia:

E dëmtuar tërësisht/ e shkatërruar

Muri rrethues

I dëmtuar tërësisht/ i paaksesueshëm. Porta e hyrjes në banesë e kyçur.

Oborri

Pemët; llojet e gjelberimit: Palma, pisha, pemë frutore, lule dhe shkurre.

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Jo

Rikonstruksionet:

Jo

Shembje:

Jo

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Para vilës ka disa shtesa që shërbejnë si dyqane.
Pronarët e vilës ndodhen në Kanada dhe vila është e braktisur.

Informacione

Rruga Kont Urani, Tirana, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris

depo 25 bonus 25

scatter hitam

rujak bonanza

slot qris

spaceman

https://padangjaya-majenang.cilacapkab.go.id/vendor/

https://padangsari-majenang.cilacapkab.go.id/desa/

slot qris

slot qris

slot qris

https://purwasari-wanareja.cilacapkab.go.id/nxs/

https://kalikajar.desa.id/wp-includes/pulsa/

https://kaliori-purbalingga.desa.id/wp-includes/spaceman/

https://tangkisan.desa.id/wp-includes/zeus/

https://baruga.desa.id/wp-includes/js/bet-100/

https://youngtimerwarsaw.com/

https://patuca.co/

https://www.cerebrofeliz.org/wp-includes/blocks/depo25-bonus25/

https://casadesalud.cl/

https://vmcthailand.com/wp-includes/depo25-bonus25/