Emri: Murat Juma
Viti I ndërtimit: 1909
Adresa: Sheshi “Avni Rustemi”, Rruga Fadil Rada 1, Tiranë
Statusi: Objekt i shpallur në mbrojtje paraprake
Gjendja aktuale: E pabanuar

Në pjesën ballore të godinës është shënuar viti i ndërtimit – 1909. Tentativat e vazhdueshme për të biseduar me familjarët e kësaj vile më shumë se 100-vjeçare nuk janë konkretizuar asnjëherë, pasi dera prej disa muajsh qëndron e kyçur.
Përtej rrugicës së ngushtë të lagjes lehtësisht mund të dallohet se gjatë viteve familja Juma ka kryer restaurime, kësisoj, elemente të vjetra si dyer apo dritare, janë ndryshuar. Në oborrin e vogël të kësaj vile shihet një pus i mbyllur ndërkohë që çatia është në gjendje të mirë.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Murat Juma

Pronari para 1944 (i origjines)
Emër: Ibrahim Juma (gjyshi)

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Gjendje shumë e mirë, dritare të reja, te godina në fasadë shënon numrin 1909. Oboor i vogël i veshur me pllaka të reja. Godinë e rikonstruktuar e tëra, pus në oborr i mbyllur. Porta kryesore që lidhte murin rrethues me oborrin ishte e re.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore:
Lindore:
Perendimore:Mure rrethuee te larta në pjesën jugore, lindore dhe përëndimore në gjendje shumë të mirë.

Çatia:

në gjendje shume të mirë nga jashtë.

Muri rrethues

Mure të larta, në gjendje të mirë, të bëra së fundmi

Oborri

pemet; llojet e gjelberimit te dallueshem: lule të mbjellura së fundmi, rrush

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Po, para 10 viteve

Rikonstruksionet:

Po

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Janë me pushime familja, informacionet u morën nga komshiu

Informacione

Rruga Fadil Rada 6, Tiranë, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register

Garansi Kekalahan 100

depo 10 bonus 10

depo 25 bonus 25

depo 25 bonus 25

slot vietnam

depo 50 bonus 50

depo 25 bonus 25

slot qris

slot qris