Emri: Familja Jonuzaj
Viti I ndërtimit: Para 1944
Adresa: Rruga Mihal Duri, Tiranë
Statusi: Monument kulture
Gjendja aktuale: E banuar 

Pas rrugës së Kavajës, në rrugën Mihal Duri ngrihet një vilë 4 katëshe përqafuar nga një rresht pemësh mbjellë përmbri saj. Me një ngjyrë të hirtë të hapur pasqyron plogështi në ditët e vrenjtura dhe merr ndriçim në ato me diell.

Në katin e parë të godinës ndodhet disa dyqane, të cilat i kishin mbyllur kanapet kur ne e fotografuam. Në katin e dytë, ndryshimi i funksioneve të godinës pasqyrohet edhe më shumë. Sipas banorëve të pyetur në lagje, në katin e dytë, pas funksionit të banimit më herët ka qenë banka jugosllave, ndërsa tani shërben për zyra.

Godina ndër vite ka kaluar rikonstruksione të ndryshme me qëllim mirëmbajtjen e saj, ndërsa mbrojtjen nga shteti sipas banorëve e ka marrë në 10 vjeçarin e fundit.

Kati i tretë i godinës është i braktisur, reflektuar kjo edhe nga dritaret të cilat në disa prej tyre nuk kanë xhama e në disa të tjera kanatet mbyllëse prej druri të lehtë qëndrojnë të ç’rregullta, me shumë lehtësi për t’u lëvizur nga era apo ndryshimet e motit.

E njëjta gjë konstatohet edhe në katin e katërt, i cili nuk ka disa dritare dhe në disa të tjera ajrit dhe erës i pritet rruga me disa plastmasë të vendosur si mburojë.

Çatia është në gjendje të keqe, vende vende me mungesë tjegullash dhe me mungesë të mbajtëseve të drurit, që e parë në tërësinë e ndërtesës të jep djesinë e një ndërtese me karakter të fortë, por të lenduar dhe të keqmbajtur nga banorët.

Kliko mbi shenjën + për të lexuar informacionin

Pronari

Pronari aktual
Emër: Familja Jonuzaj

Pronari para 1944 (i origjinës)
Emër: Familja Jonuzaj

Përshkrimi i fasadës nga rruga

Veriore: Në gjendje jo në mirë. Disa dritare janë ndryshuar ndër vite, disa të tjera janë të pandryshuara, sikurse kanë qenë në fillim. Një kat i ndërtesës ka mungesë dritaresh.

Përshkrimi i fasadave te tjera:

Jugore:  Kryesisht në gjendje të mirë, disa dritare janë të dëmtuara
Lindore: Kryesisht në gjendje të mirë, disa dritare janë të dëmtuara
Perendimore: Kryesisht në gjendje të mirë, disa dritare janë të dëmtuara

Çatia:

E dëmtuar tërësisht

Muri rrethues

Nuk ka mur rrethues

Oborri

Nuk ka pemë apo bimësi të ndryshme.

Ndërhyrje të jashtligjshme

Jo

Restaurimet:

Po

Rikonstruksionet:

Po

Shembje:

Jo

Inspektimet nga organet e shtetit:

Jo

Shënime:

Kati i dytë sipër dyqaneve është i ndryshuar. Ka qenë godinë banimi, më herët ka qenë banka jugosllave. Tani hapësirat e saj shërbejnë për zyra. Dyshemeja është ende me pllaka të vjetra

Ka marrë status mbrojtjeje 10 vjecarin e fundit.

Informacione

Rruga Mihal Duri, Tirana, Albania

Ndërlidhje
Citizen Channel

Citizens Channel është një media që ka për qëllim të promovojë zhvillimin e gazetarisë qytetare në Shqipëri dhe të fuqizojë zëra të përgjegjshëm, në përputhje me vlerat e një shoqërie gjithë pranuese dhe tolerante, në respektim të lirive e të drejtave themelore të njeriut.

Regjistrohu

You don't have permission to register