Gjurmë

Ura e Tabakëve

Zona në fjalë ka pasur deri disa dekada më parë, dy ura të gurta me harqe, që lidhnin qytetin e të dyja anëve te lumit të Lanës.

Rruga e Mimozave

Bëhet fjalë për degëzimin midis dy itinerareve historike të Tiranës, Rrugën e Kavajës dhe Rrugën e Durrësit

Pazari i ri mes Tiranës së Vjetër

Pazari i ri i ndodhur në afërsi të kryqëzimit të rrugëve Tefta Tashko dhe Hoxha Tahsim, është gjurmë e re në territorin e Tiranës.

“Broduej” dhe rruga e Dibrës

Një shprehje thotë: “Disa tironca, po t’i gërvishtësh pak, dalin dibranë.”

Kulla e Sahatit

Ndër të gjitha humbjet e njëpasnjëshme të monumenteve të qendrës së qytetit, Kulla e Sahatit, është ende monumenti, i cili prezanton Tiranën. Landmarku me i rëndësishëm, pika e referimit dhe elementi me dominant i saj deri pak vite më parë.

Qendra e Tiranës

Reflektim mbi fillesat dhe ndryshimet e para

Si shumë qytete edhe Tirana mbart brenda vetes bashkë ekzistencën e spontanitetit njerëzor dhe “hyjnores” të shprehur në copëza të qytetit apo të vendit ideal ku ai ndërtohet.

Regjistrohu

You don't have permission to register